keskiviikkona, helmikuuta 02, 2005

Selibaattiin voi kuolla

Miksei paavi voi luopua virastaan tai jäädä eläkkeelle?

Koska katolinen kirkko ei hyväksy armomurhaa.

Ehhehehehe.


Ja sitten hieman vakavampaa asiaa. Uusimpien tietojen mukaan Paavi ei ole vieläkään täysin kuollut. Rauha hänen sielulleen ja ihmisillä hyvä tahto.

Jos höristätte korvianne ja terästätte kuuloanne saatatte kuulla sen rapinan ja suihkinan, joka kuuluu kaikista maailman tiedotusvälineistä, kun ne valmistelevat Paavin muistokirjoitusta.

Myös meillä täällä Kuuluttamossa valmistellaan Paavin muistotekstiä. Emme ole vielä täysin ratkaisseet tulisiko sen tyylin olla ihannoivan ylistävä vai kaihoisan kohottava. Muutama yksityiskohta on vielä tarkistamatta, mutta onhan tässä toivottavasti aikaa.

VOI EI! KUKA MENI PAINAMAAN TUOTA NAPPIA! NYT SE LIPSAHTI ULOS ENNEN AIKOJAAN!

Paavi Johannes Baabeli II syntyi Puolassa nimellä Johannes Pachelbel (englanninkielisissä maissa Paavi tunnetaan nimellä John Paul II erotuksena ensimmäisistä Johnista ja Paulista, jotka taas tunnetaan paremmin nimellä Lennon & McCartney). Puola taas on maa, joka on vuosisatojen aikana liikkunut pitkin Eurooppaa ilman maankuoren liikkeitä. Puolan liikkumista pidetään edistyksellisenä, koska se ei synnytä tsunameja. (Ja miettikääpä, mihin ne tsunamit iskisivät). Itse asiassa, Puolalle voitaisiin hyvin myöntää Nobelin palkinto tästä hyvästä.

Tiedossamme ei täysin tarkkaan ole, missä kohtaa Puolaa Paavi syntyi ja onko tuo paikka edes Nyky-Puolan alueella. Varmaa kuitenkin on, että seuraavana sunnuntaina pidettiin messuja ympäri katolista maailmaa.

Nuorena miehenä Paavi suoritti opintojaan paikallisessa pappisseminaarissa osoittaen alusta asti suurta erityislahjakkuutta. Varhain olikin jo selvää, että nuori Paavi tulisi kunnostautumaan kardinaaliuden ja paaviuden erikoissuuntautumiskoulutusohjelmassa, johon hänen oppi-isänsä Ensio Tutor hänet patisti.

Koko opiskeluaikansa Paavi työskenteli kesälomillaan rautakaupassa rautakauppa-apulaisena. Tältä ajalta hänen muistiinsa ovat jääneet ne lukuisat rautakauppakaskut, joista katolinen kirkko on nykyään niin tunnettu.

Paavin lopputyö Te audire no possum - musa sapientum fixa est in aure käsitteli anekaupan vaihtotaseen ongelmia yhdentyvässä Euroopassa. Parhailla arvosanoilla varustettua tutkielmaa kiitettiin erityisesti sen edistyksellisyydestä. Eihän Euroopan yhteisöä tuohon aikaan ollut edes olemassa. Paavi kuitenkin osasi ennakoida monia asioita. Tästä olikin tuleva hänen tavaramerkkinsä.

Valmistuttuaan pappisseminaarista Paavi ryhtyi paasaamaan paikallisissa kirkoissa. Hänen kykynsä huomattiin pian ja hän sai vastuulleen koko Itä-Euroopan autuaaksi- ja pyhimykseksikirjaamisosaston toiminnot. Pian tämän jälkeen hänestä tehtiin Puolan kardinaalin vastaehdokas katolisen kirkon Puolan paikallisosaston kirkolliskokouksessa. Paavin kirkolliskokouksessa pitämä raivoisa puhe suloisista pikku myyristä ja muista jyrsijöistä aukaisi monen ihmisen silmät. Lech Walesa perusti Solidaarisuus-liikkeen ja Paavista tuli Puolan kardinaali.

Samoihin aikoihin Vatikaanissa alkoivat sikäläiset paavit kuolla salaperäisesti toinen toisensa perään. Paniikki Sikstuksen kappelissa kohosi hetki hetkeltä, kun tajuttiin, että kaikilta menee kesäloma pilalle toistuvien paaviäänestysten vuoksi.

Usein historiallisissa ratkaisuissa sysäävänä tekijänä on ollut alkuun mitättömältä vaikuttanut, mutta myöhemmin järisyttävät mittasuhteet saanut idea. Tässä tapauksessa idea syntyi Paavin oppi-isän Ensio Tutorin päässä. Hän oli nimittäin noussut virkaurallaan paavin uudelleenvalintatoimikunnan kakkossihteeriksi. Kun itku ja hammastenkiristys Sikstuksen kappelissa alkoi olla lähes kestämätön, nousi Tutor puhujakorokkeelle. Kuuluisan ja historiaanjäävän puheensa Tutor aloitti rauhallisesti mutta innostavasti: Jätkät, hei!

Tutorin suunnitelma oli neroudessaan yksinkertainen. Paavista tehtäisiin paavi ja kaikki pääsisivät kesälomanviettoon. Tutorin perustelut Paavin paaviksivalinnalle olivat vastaansanomattomat: Kyllä se yhden kesän kestää.

Tultuaan valituksi paaviksi Paavi aloitti rajun reissaamisen. Hänen tavoitteenaan oli tässä suhteessa jättää edellinen paavi varjoonsa, mikä ei ollut erityisen vaikeaa, koska hänen edeltäjänsä ei ollut kuolemiseltaan paljoakaan ehtinyt matkustella.

Matkoillaan Paavi eksyi Suomeenkin. Paavin terveys horjui kuitenkin pahasti jo tässä vaiheessa. Heti Seutulaan laskeuduttuaan Paavi oli jo nelinkontin kiitoradan pinnassa.

Paavi oli kaikkien aikojen tunnetuin puolalainen heti sen jonkun Sigismundin jälkeen, joka liittyy jotenkin Suomenkin historiaan. Hän ei käyttänyt kondomia koko elämänsä aikana ja oli sitä mieltä, ettei kenenkään muunkaan pitäisi käyttää.


2 Comments:

At 15:03, Blogger Manuel DeFacto said...

Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi blogissani. Jouduin muuttamaan, kun unohdin salasanan ja antamani sähköpostiosoite olivat väärin. Uusi osoite, josta kommenttisi nyt puuttuu, on:
http://manudefacto.blogspot.com/

Tämä ei ole spämmiä, mutta ymmärrän jos poistat sen. Pahoittelen vain sitä, että kommenttisi hävisi muutossa.

 
At 16:13, Blogger Kuuluttaja said...

Itse pidän salasanoistani huolta siten, että tatuoin ne eri puolille ruumistani. Hankalimpiin paikkoihin salasanat kannattaa tatuoida peilikuvana. Ne on sitten helppo lukea peilin avulla.

 

Lähetä kommentti

<< Home