maanantaina, helmikuuta 07, 2005

"Ja sitten kotimaan uutisaiheisiin..."

"Poliisi aikoo estää viimevuotisten laskiaistiistain mellakoiden uusiutumisen. Osa Helsingin keskustasta on suljettu liikenteeltä, suurimpien kahviloiden edustalle on tuotu mellakka-aidat ja poliisien lomat on peruttu. Toimittajamme Tero Kändis on päässyt tunkeutumaan tiesulkujen läpi Erottajalle. Ole hyvä, Tero."

"Täällä laskiaistiistain aaton tunnelma on tosiaankin tiivistymässä ja poliisin mellakkajoukot valmistautuvat huomista varten. Ratsupoliiseille on jaettu hevospoolomailat ja vesitykkejä tankataan. Poliisiylipääjohtaja Isopää, pystyykö poliisi estämään mantelimassan ja hillon kannattajien yhteenotot tänä vuonna?"

"Pyrimme siihen, että ainakin viimevuotisen kaltaiselta verilöylyltä vältyttäisiin. Eri täytteiden kannattajat pyritään ohjaamaan omiin kohteisiinsa ja tärkeimpiä kahviloita ja elintarvikemyymälöitä on kehoitettu varaamaan riittävästi kummallakin täytteellä varustettuja laskiaispullia varastoihinsa."

"Viime vuonna tilanne pääsi riistäytymään käsistä?"

"Ei poliisikaan joka paikkaan ennätä. Ja ulkonaliikkumiskieltoakaan ei ole haluttu julistaa. Sitä paitsi osa väkivaltaisuuksista menee joka tapauksessa normaalin perheväkivallan piikkiin. Kannattaa myös muistaa, että enemmistö suomalaisista suhtautuu asiaan niin normaalisti kuin se näissä olosuhteissa on mahdollista. Fanaatikkoja on vain noin 40 prosenttia väestöstä."

"Mellakoilta ei silti voitane täysin välttyä?"

"Olemme pyrkineet vetoamaan ihmisiin, että he keskittyisivät vain omiin pulliinsa ja antaisivat naapureiden ja perheenjäsentensä syödä omiaan, oli sen täyte mitä tahansa."

"Presidentti aikoo kuulemma puhua kansalle tänä iltana?"

"No se oli tarkoitus, mutta ei siitä sitten tullutkaan mitään."

"Kuinka niin?"

"Hän vain totesi, että minähän en niille hillonimijähomoille sano yhtään mitään."