torstaina, heinäkuuta 14, 2005

Ääni haudan takaa - osa 3.

1. osa - 2. osa

Tuijotin tiiliskiveä. Sen ympärille oli kääritty muovikassi, johon oli teipattu paperilappu. Irroitin lapun. Se oli viesti.

Ahti suo antejaan

Tällaisina aikoina, jolloin sitkeät metromatkustajat voivat joutua tilanteeseen, jossa ainoa henkilö, joka heitä voi auttaa, on metrojunan kuljettaja, pyrkivät väärät johtajat nousemaan esiin ja saamaan viattomat kuulijat seuraajikseen, kasvaa ainoan oikean tiedon merkitys selvästi yli yleisen korkotason.

Belgialaiskiinalainen salaliitto on ottanut teihinkin yhteyttä. Mistäkö tiedän tämän, kysytte. Se on ammattisalaisuus, mutta korostan, ettei aikaa ole hukattavana kovinkaan paljoa. Olen juuri lähdössä lounaalle, mutta heti ylihuomenna tai viimeistään ensi viikolla pyrin ottamaan teihin yhteyttä ja yhdessä hälvennämme kaikki mieltämme piinaavat epäilykset ja pudotamme väärät johtajat toiselta kierrokselta.

Älkää luottako vantaalaisiin virkamiehiin ja kun saavutte paikalle, varmistakaa, ettei teitä seurata.

A. Karjalainen

Samassa puhelin soi. Kauhukseni huomasin, ettei kyseessä ollut normaalipuhelimeni vaan hätätilanteita varten tarkoitettu punainen puhelin.

Jatkuu...

4 Comments:

At 10:56, Blogger Janne Toivoniemi said...

Onko se punainen hätäpuhelin sellaisen juuston säilytykseen (muinaiseen sellaisen) tarkoitetun lasisen kupolin alla ja siinä on ainoastaan yksi button? Olen muistaakseni sellaisen nähnyt eräässä amerikkalaisessa 60-luvun televisiosarjassa tai sitten en.

 
At 11:01, Blogger Kuuluttaja said...

Äh, tämä on yleinen väärinkäsitys, joka johtuu juuri noista mainitsemistasi 60-luvun televisiosarjoista. Oikeasti punaista hätäpuhelinta kuuluu säilyttää lattialuukun alla lyijy- ja äänieristetyssä säiliössä.

 
At 11:23, Blogger justsopivasti said...

Huh.

Siihen numeroon en soita koskaan!

 
At 12:23, Blogger Janne Toivoniemi said...

Höh. Minä kun olin jo adaptoitunut ajatukseen, että se puhelin oli juuri se, johon vastaamalla hetken päästä ikkunasta pomppaa sisään lievästi pöhöttynyt keski-ikäinen mies ja jälkiteini-iässä oleva miehenalku trikoissa. Ja kenellekään ei tule mieleen kuinka gay he ovat ... Kazoom!! Pow!!

 

Lähetä kommentti

<< Home