perjantaina, maaliskuuta 11, 2005

Kuuluttajan kommentit osuvat vihdoin tuulettimeen

Minusta on mukavaa kirjoitella kaiken maailman asioita muiden ihmisten blogeihin.

Ei tarvitse pelästyä. En ole saanut Veijo Bloggerilta yleisavaimia blogeihinne. Tarkoitan blogien kommenttiosastoa. [Itse asiassa minulla kyllä on ne Veijon yleisavaimet, mutta en varsinaisesti saanut niitä häneltä.]

Toisten blogeihin kirjoittaminen on niin mukavaa, etten ole muutamaan päivään edes vaivautunut päivittämään omaa blogiani. Sitä paitsi uskoisin, että muutaman oikein valitun blogin kommenttiosaston avulla, ajatukseni saavat paljon laajemman yleisön kuin omassa blogissani, jota lukee se yksi tyyppi, jonka nimeä en nyt muista.

Koska kevät on jo pitkällä, ajattelin alkaa raportoimaan luontohavainnoistani. Ne varmaankin kiinnostavat toisten blogien lukijoita. Olen tehnyt luontohavaintoja varsin pitkään. Eilen esimerkiksi ajoin autollani merikotkan pesän yli (vahingossa) ja toissapäivänä näin metsässä joitain villieläimiä, joilla oli turkikset (Tai ehkä ne olivat kotieläimiä, koska kenellä villieläimellä olisi varaa ostaa itselleen turkki) ja juuri nyt ilman lämpötila ulkona on -7,5 astetta.

Huomaatteko miten sujuvasti luettelin havaintojani. Mielestäni tuo lämpötilatietojen yhdistäminen havaintoihin antaa niille jotenkin eksaktin, etten sanoisi jopa tieteellisen leiman.

Suuntasin kohti Sellistin blogia valmiina kertomaan kaikille havainnoistani. (Ihan pienenä vihjeenä voin sanoa, että näin keväisin kannattaa tarkkailla kivien elämää). The blog you were looking for was not found oli lakoninen ilmoitus ruudulla.

Noh, Sellisti on varmaan taas tappanut itsensä. Ei mitään sen vakavampaa, tuumin itsekseni ja suuntasin kohti Kauraseksiä. Sama juttu. Nyt huolestuin toden teolla.

Kävin läpi joukon muita blogeja, joihin kaikkiin minulla olisi ollut asiaa. The blog you were looking for was not found, Blogger tervehti minua yhtä iloisesti kaikkialla.

Tämän on pakko olla Ainailonan syytä, tuumin itsekseni. Se on taatusti aiheuttanut jonkin katastrofin yrittäessään asentaa kommentointisysteemiä omaan blogiinsa. Ehkä Bolgerin kommenttisysteemistä on palanut sulake. Onkohan se mahdollista? Voisiko kyseessä olla luontohavainto?

Päätin ottaa tilanteen rauhallisesti. Missään tapauksessa en saisi mennä paniikkiin. Join pullollisen viskiä ja totesin siinä sivussa, ettei tilanne oikeastaan näytäkään niin pahalta. Voisin aina kirjoittaa kommenttini omaan blogiini. Mitä kauemmin asiaa pohdin ja mitä enemmän viskipulloja availin, tulin siihen tulokseen, että omaan blogiin kirjoittaminen ei ole lainkaan niin huono idea.

Hahmottelin suunnitelmani maailman parantamiseksi
  1. Tee luontohavaintoja
  2. Raportoi niistä omaan blogiisi

Kolmatta kohtaa en keksinyt millään. Ajattelin sen tulevan itsestään mieleeni, kunhan en menisi paniikkiin. Huomasin avanneeni jo kolmannen viskipullon. Vilkaisin suunnitelmiani.
  1. Havainnoi blogeja
  2. Raportoi luontoon

Kolmas kohta puuttui edelleen. Päätin etten menisi paniikkiin ja avasin neljännen viskipullon.

  1. Osta lisää viskiä
  2. Katso blogia

Eihän tämä ole mikään suunnitelma. Tämähän on kauppalista.

  1. Etsi lista
  2. Etsi blogi
  3. Etsi luonto
No nyt alkaa näyttämään jo paremmalta. Kaikissa hyvissä suunnitelmissa on aina vähintään kolme kohtaa. Itse asiassa kahden kohdan suunnitelma ei ole edes suunnitelma vaan korkeintaan kauppalista...


Tajusin juuri, ettei minulla ole mitään tähdellistä sanottavaa. Pahoittelen, että jouduitte lukemaan tämän täältä. PA:n tai Piirikunnan kommenttiosastolla tämä teksti olisi vaikuttanut huikaisevan älylliseltä.

Ai niin Sellisti, jätin sulle viestin Schizo-Jannen kommentteihin.5 Comments:

At 00:19, Anonymous Anonyymi said...

liito-orkku - tuo lentävä hanska - ihmeellinen luononilmiö?

 
At 11:12, Blogger Sun äitis said...

Sinänsä kommenttibokseissa hääriminen on mukavaa ja kannatettavaa toimintaa (esimerkiksi minulle vuokra-asuminen sopii hyvin). Mutta näin kriisiaikoina menettelyn haavoittuvuuden huomaa!

Hirveitä oireita, kun ei päässyt tuoreeltaan kommentoimaan ja kiittämään, että jo oli aikakin päivittää!

”Voisiko kyseessä olla luontohavainto?” Ehdottomasti.

”Päätin ottaa tilanteen rauhallisesti.” Erinomaista.

”Pahoittelen, että jouduitte lukemaan tämän täältä. PA:n tai Piirikunnan kommenttiosastolla tämä teksti olisi vaikuttanut huikaisevan älylliseltä.” Niin, kyllä luontohavaintoihin aina liittyy jotenkin älyllinen leima verrattuna esim. ilmaisjakelulehtihavainnointiin.

 
At 12:09, Blogger Kaura said...

Tuli törkeät vieroitusoireet, kun yhtäkkiä Veijo Bolger antoi häädön täältä rakkaaksi käyneeltä kommenttiosastolta. Onneksi Kuuluttaja taas päivitti, niin ei tarvitse ajatella töihinpaluuta.

Voi olla että kaikki eivät ymmärrä näiden asioiden yhteyttä, mutta kysymys on elämässä olevista aukoista, joihin sopivat tietynmuotoiset palikat. Kai tiedätte, niin kuin poliisikoulun testissä. Kun Kuuluttajan päivityksen muotoisesta aukosta puuttuu palikka, siihen alkaa ehkä hädissään sovitella työpalikkaa.

 
At 23:12, Blogger Sun äitis said...

Äänestys alkoi, ja luin juuri säännöt. Kauhistus! Tuohan rajaa ehdokkaiden joukosta liudan varteenotettavia vaihtoehtoja. Niinkun esmes Kuuluttajan, Kauran, viimevuotisen ja tämänvuotisen Vt:n, Moroskoopin, ... vain muutamia mainitakseni.

Saas nähdä, löytääkö ne huumorisarjaan edes viittä ehdokasta, kun eihän kukaan halua leimautua huumoriblogistiksi. Paitsi Sellistille tietysti kelpaa kuukkeli kuin kuukkeli, vai?

 
At 21:35, Blogger Kaura said...

Kommentoijille pitäisi olla oma kuukkeli.

 

Lähetä kommentti

<< Home