torstaina, helmikuuta 03, 2005

Bloggaajien arvostus vahvassa nousussa

Peruskoululaisten yhdeksänluokkalaisilla tehdyn kyselytutkimuksen mukaan kokin ammatti on kaikkein suosituin. Muita suosittuja ammatteja ovat nuoriso-ohjaaja, poliisi, valokuvaaja ja juristi.

Bloggaajan ammatti arvostettiin sijalle 7122 eli nousua viime vuodesta on kolme sijaa. Taakse jäivät muun muassa silakan, pohjukaissuolen haavauman sekä turvesuon vartijan ammatit.

"Ois tosi viileetä, kun sais textailla ihan sairaasti kaikkee ja joku sit kävis lukemas sen", Ville 15.

"Kyl radios ois siistimpää", Jenna 14.


Erilaiset opinto-ohjaajat ja muut virkailijat pyrkivät teroittamaan nuorison mieliin, että koulutus on tie ammattiin. Varmasti näin onkin, jos meinaa ruveta vaikka aivokirurgiksi. Ettei esimerkiksi vahingossa poista haimaa ihan vaan sen takia, kun ei tullut noita kouluja käytyä. Bloggaaminen ei kuitenkaan vaadi mitään koulutusta. Riittää, kun ryhtyy toimeen.

Bloggaamisen aloittaminen on helppoa. Erityisen helppoa se on, kun siihen käyttää jotain valmista palvelua. On kaiken maailman bloggeria ja livejournalia, mutta kaikista paras on Maikkarin netti. Sitä Laurakin käyttää.

Jotta blogi erottuisi muista blogeista, siihen voi yrittää kirjoittaa asioita, joita muissa blogeissa ei ole. Usein ajatellaan, että kunhan kirjoittaa tarpeeksi henkilökohtaisia ja arkaluontoisia asioita, blogi on väkisinkin omaperäinen ja tekijänsä näköinen. Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa. Samat asiathan yleensä tapahtuvat kaikille. Kaikki me örvellämme kännissä kadulla ja potkimme autoja, käymme bylsimässä naapuria, kun hänen puolisonsa on työmatkalla tai kusemme risteilyllä pallomereen. Henkilökohtaista ja omaleimaista näistä jutuista tulee vasta silloin, kun kirjoittaja varustaa bloginsa omalla osoitteellaan, puhelinnumerollaan ja henkilötunnuksellaan.

Moni ryhtyy bloggaamaan ihan deittailumielessä. Ajatellaan, että bloggaamalla saa seksiä ja kyllähän tämä pitääkin paikkaansa. Itse asiassa harvassa ammatissa pesää tai melaa lohkeaa niinkin paljon. Aina siitä ei edes tarvitse maksaa.

Jos elää parisuhteessa, kannattaa pitää huoli siitä, ettei puoliso saa tietää mitään. Parasta on, jos pystyy pitämään suhteen anonyyminä. Tietysti, jos on mennyt laittamaan sen nimensä ja henkilötunnuksensa blogiinsa, tämä ei onnistu, mutta ainahan voi väittää olevansa joku muu henkilö, joka pitää blogia salanimellä.

Sivusuhteet kannattaa myös hoitaa jollain toisella paikkakunnalla. Jostain syystä bloggaajat suosivat Keravaa (nimi muutettu). Aina kun on Keravalla vähän irrottelemassa, törmää toisiin bloggaajiin, jotka ovat samalla asialla. Onneksi bloggaajien keskinäinen solidaarisuus on sen verran kestävää, ettei tarvitse pelätä, että tieto yöjuoksuista kantautuu puolison korviin.

Kondomiakin voi käyttää, jos etenee seksisuhteessa niin pitkälle, että katsoo sen tarpeelliseksi. Useimmille meistä tämä edustaa jo kuitenkin sen verran villiä mielikuvitusakrobatiaa, että siitä on paras olla mainitsematta sen enempää. (Akrobatiasta puheenollen, oletteko koskaan miettinyt, kuinka monessa asennossa ihminen voi blogata.)