lauantaina, maaliskuuta 05, 2005

Sisäinen pulkkamäkeni

Matkapuhelinluuri ehdotti kirpputoria, jossa voisi myydä kanssabloggaajilleen vähän käytetyt juttuideat ja -aihiot. Tämä on loistava idea. Asuntoni on täynnä paperilapuille luonnosteltuja ideoita, joilla ei ainakaan minulle ole käyttöä ja olisihan nämä ihan kiva johonkin työntää, koska Afrikan lapset näkevät nälkää, jos viskaan ne vaan roskikseen.

1. Sisäinen pulkkamäkeni

Näin kevään korvalla yksi jos toinenkin kokee tarpeelliseksi jakaa kokemuksensa mäenlaskusta lukijoidensa kanssa. Minun tilanteeni on toinen. Sielussani on valtaisa, osittain jäinen alamäki, jota joudun laskemaan päivittäin. Mäki on niin jyrkkä, ettei aurinko koskaan paista siihen, joten se pysyy laskukunnossa kesät, talvet. Joskus lasken mäkeä liukurilla, toisinaan pulkalla, välillä isoäitini jäätyneellä ruumiilla. Joka kerran vauhtini kiihtyy sellaisiin mittoihin, että menetän täysin ohjauskykyni ja syöksyn päistikkaa alas jyrkännettä, jonka alla odottaa teräväreunaisista kivistä koostuva louhikko.

Aiemmin nautin kovasti laskemisesta, mutta vuosien ja kilojen kerryttyä, peppuni ei enää jaksa ottaa kaikkia iskuja vastaan...


No niin. Tällainen idea. Kuka ostaa. Voisin kuvitella, että varsinkin Vt voisi saada tästä paljonkin irti lisäämällä joitain eksoottisia paikkoja, joita hän matkoillaan on kolunnut. Esimerkiksi Venezuela sopisi hienosti tähän tunnelmaan.


2. Venäjän ulkoministeriö ja jatkosota

Venäjän ulkoministeriö arvosteli presidentti Tarja Halosen Ranskassa pitämää puhetta, jossa hän nimitti jatkosotaa Suomen käymäksi erillissodaksi. Venäjän ulkoministeriön mukaan Suomi oli Natsi-Saksan liittolainen eikä historiankirjoitusta ole tältä osin syytä muuttaa.

Erityisesti venäläisiä on närkästyttänyt Halosen maininta siitä, että yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää. Venäjän ulkoministeriön mielestä luku on suuresti liioiteltu. Yksi suomalainen vastaa korkeintaan kahdeksaa ryssää ja Halosen olisi pitänyt muuttaa Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta lainattu vitsinsä Entäs kun tulee se yhdestoista muotoon Entäs kun tulee se yhdeksäs.

Tämä on maannut pöytälaatikossani jo joulusta asti enkä keksi siihen jatkoa. Joku vois yrittää.


3. Vahingossa julkaistut uutiset

Ruotsin televisio julisti paavin kuolleeksi. Vaikka kyse on valitettavasta erehdyksestä, nykyaikainen koventunut uutiskilpailu vaatii, että uutispäällikön on koko ajan oltava sormi napilla valmiina julkaisemaan valmiiksi kirjoitettuja uutisia odotettavissa olevista uutisista. Tekevälle sattuu, ja historia tulee vielä osoittamaan, että uutinen paavin kuolemasta oli täysin oikea, joskin ennenaikainen.


Muita valmiiksi kirjoitetettuja uutisaiheitamme ovat muun muassa


Takatalvi yllätti autoilijat

Runsas lumentulo pääkaupunkiseudulla suisti lukuisat jo kesärenkaisiin vaihtaneet työmatka-autoilijat peltikolareihin.


Juhannuksen paluuliikenne alkoi rauhallisesti

Runsas hukkuneiden määrä on johtanut siihen, että osa juhannusviinoista on edelleen juomatta, joten monen perheen kotiinpaluu juhannuksenviettopaikasta on viivästynyt.


Liukas keli yllätti autoilijat

Runsas lumentulo pääkaupunkiseudulla suisti lukuisat vielä kesärenkailla ajelevat työmatka-autoilijat peltikolareihin.


Uusi blogilista valmistui - melkein

Vielä toistaiseksi koekäytössä oleva blogilista.fi -palvelu valmistuu lähiaikoina. Tammikuussa 2005 muuton uuteen osoitteeseen aloittanut blogilista on jo edennyt betatestausvaiheeseen.

4. Minä ja alkoholismini

Aina alkon lakon uhatessa, koen vastustamatonta tarvetta rynnätä pakettiautollani lähialkoon ja hamstrata viinaa niin että tuntuu. Ja tuntuuhan se. Viime kerrallakin kylkeni oli aivan mustelmilla, koska eräs vanhempi rouvashenkilö hakkasi minua sateenvarjollaan lakkaamatta viiden minuutin ajan. Ja vain sen vuoksi, että myymälän oven eteen pysäköity autoni esti häntä ajamaan rollaattorillaan ostoksille.

Kenen tarvitsee ajaa rollaattorilla viinakauppaan?

Ajattelin, että tästä voisi jatkaa sujuvasti esittelemään erilaisia drinkkejä, joita pakettiautollisesta viinaa voi valmistaa. Yhdistelmiä on luultavasti kymmeniä ellei satoja, joten postauksesta saa halutessaan todella pitkän.


5. Uusia blogeja

Tämä on mielestäni uraauurtava ja jopa vallankumouksellinen idea. Otetaan joukko uusia blogeja blogilistan uutuuslistalta ja arvostellaan ne. Aika käsittämätöntä, ettei kukaan ole vielä keksinyt tätä toteuttaa.Tässä nämä ensimmäiset. Menen kohta kellariin kaivelemaan lisää. En viitsinyt laittaa noihin hintoja, joten myyn ne huutokaupalla eniten tarjoavalle. Tai no... myyn ne, jos joku tarjoaa jotain. Tai no... ei ole pakko tarjota mitään.

6 Comments:

At 23:14, Blogger Kuuluttaja said...

Lisään vielä yhden aiheen listalle. Nyt on nimittäin käynyt niin, että taas ovat piispa ja naispappi päässeet otsikoihin.

Tämähän on sellainen kestoaihe, josta joku uskonnolliseen tematiikkaan perehtynyt kirjoittaja voisi saada oivan kirjoituksen naispappeuden aiheuttamasta yleisestä moraalin rapistumisesta.

 
At 23:19, Blogger Kaura said...

Siinä alkupuolella mainittiin peppu. Mä voisin varata sen!

 
At 23:49, Blogger -X-J said...

Lukekaa Jouko Turkkaa ja "Aiheita". Turkan sekametelisopasta voi varata aiheen esimerkiksi Jumalan Teatterinäytelmään. Turkan voi ottaa myös aiheita-esikuvakseen ja saada myöhemmin elämässä tonnin taiteilijaeläkkeen.

Peppu on myös hyvä aihe, Kaura!

Talon polttaminen poroksi voisi olla myös mukava kokemus. Talon polttaminen ja siitä seuraava elämänmuutos. Poltetaan mielellään tietysti jonkun toisen talo, mutta tarvittaessa myös oma. Myös pullaan voi leipoa tarpeen mukaan. Ja ihokkaan repäiseminen mahdollisimman julkisella paikalla ja mielellään kesken iltakirkonmenojen (vesper), mutta ennen kompletoriota.

Ähinästä riittäisi aiheeksi moneen ja miksei vieläkään tuulivoimaa?

Masennus on rattoisa aihe, koska se kaikessa flegmaattisuudessa on niin tavattoman kiinnostava ja paljon kirjoitettu. Koska muuten valitaan vuoden flegmaatikko?

Televisiosta tulee ihanaa ohjelma jopa niin, ettei henki ajoittain kulje, aihe siinäkin köyhimpien aihenälkään.

Aiheilen huomenna, tänään en jaksa, mutta siitäkin, että kun on juonut kaksi olutta lenkin ja saunan päälle, voisi joku saada aihetta.

Like satyrs
grazing on the lawn
shall my men
with their goat-feet
dance the antic hey!

ANTIC HEY!

 
At 10:02, Blogger Kuuluttaja said...

Okei Kaura, Vt vei kyllä sen aiheen siitä ympäriltä, mutta varaan sulle pepun.

 
At 11:49, Blogger Kaura said...

Yhdistelin nyt hieman sisäisiä ja ulkoisia pulkkamäkiä, mausteena siriuslaisia ja bonuksena Kuuluttajan divaani. Kiitos inspiratsioonista!

 
At 11:52, Blogger Kuuluttaja said...

Ole hyvä. Pepusta saa aina aikaan kunnon tarinan.

Jos et saa sitä sohvaa ulos, voit kirjoittaa ensi kerralla sisäisestä sohvastasi.

 

Lähetä kommentti

<< Home