tiistaina, helmikuuta 15, 2005

Vuoden luontokuva raivostutti valokuvauskoneen kuljettajat

Vuoden luontokuvaksi valittu Jari Vanhakylän Sateen jälkeen on saanut vakavasti valokuvaukseen syventyvät harrastajat raivoihinsa sen jälkeen kun Helsingin Sanomat kertoi kuvan syntyneen halvalla pokkarikameralla.

"Tämä on loukkaus meitä kaikkia kohtaan, jotka olemme joutuneet sijoittamaan tuhansia euroja vakavan valokuvausharrastuksemme vaatimiin välineisiin", Luontokuvaharrastusyhdistys Kääpän toiminnanjohtaja Einari Kökkis sanoo.

Kökkiksen mukaan harrastajat puuhaavat jo boikottia valokuvausliikkeitä kohtaan.

"Suunnitteilla on, ettei maaliskuussa osteta yhtään mitään valokuvauskalustoa. Toivomme, että tämä ele muodostaa vahvan signaalin päättäjien suuntaan", Kökkis muotoilee.

Kökkis sanoo joutuneensa ottamaan pankkilainaa, jotta voisi toteuttaa maaliskuuksi suunnitelemansa Canonin huippuobjektiivin hankinnan ennen boikottia.

Parinsadan euron pokkarilla napattu kuva on herättänyt voimakkaan vastalauseiden myrskyn alan harrastajien keskustelufoorumeilla. Kuvasta on löydetty pahoja virheitä, muun muassa puhkipalamista ja horisonttikin on pahasti vinossa. Myös kuvan liian tavallista aihetta on kritisoitu.

"Vuoden luontokuvassa pitäisi esittää esimerkiksi parittelevia karhuja ukkosmyrskyssä revontulten loistaessa taustalla", piilokojustaan Ilomantsin korvesta tavoitettu luontokuvaharrastaja Veikko Härski, toteaa.

Härsin mielestä helposti napattujen räpsyjen palkitseminen vie harrastusta väärään suuntaan.

"Itse kuljetan tonnien painoisen kuvauskalustoni metsään talvella hevosen vetämällä reellä. Ei tulisi mieelenikään käyttää esimerkiksi moottorikelkkaa. Tilhet saattaisivat hermostua, jos näin tekisin", Härski painottaa.

Vuoden luontokuvan ottanut abiturientti on jo saanut uhkaussoittoja, joissa 4000 euron palkintosummaa on vaadittu kunnon kuvauskalustoon sijoittaneiden kesken jaettavaksi.

"Sehän vielä menee ja ostaa mopon niillä rahoilla", anonyymi Digicamera.netin foorumin kirjoittaja pelkää.

P.S. Nyt kannattaa lukea päivitystahtiaan kiristänyttä Mitvitiä.

14 Comments:

At 10:40, Blogger PA said...

Tuo loppulause huolettaa minua jo toistamiseen. Kun en tiedä, aloitinko vahingossa meemin [enkä, mitä järkeä siinä olisi] vai kuittailevatko kaikki [myös Vt ja Sellisti] vain minulle. Voi voi voi.

 
At 10:43, Blogger Kuuluttaja said...

Meemit on parasta. Heti Mitvitin jälkeen.

 
At 11:47, Anonymous Anonyymi said...

En pitänyt siitä (kuvasta). Ei ollut peppuseksiä, ei mitään. Joku haarukkapala??? rehua? Kuka sen syö?

Terveisiä Kuuluttajalle!

Urho MetaIhminen

 
At 11:48, Blogger -X-J said...

en minäkään!

toinen persoona nyt...

En pitänyt siitä (kuvasta). Ei ollut peppuseksiä, ei mitään. Joku haarukkapala??? rehua? Kuka sen syö?

terveisiä Kuuluttajalle!

 
At 22:12, Blogger Vt said...

Minä vain ajattelin näin vähän myöhässä kommentoida tuota "parittelevia karhuja ukkosmyrskyssä revontulten loistaessa taustalla"-sanakuviota, se on komea. Tahdinlyöntikamaa.

Ja PA, sehän yksinkertaisesti vain tarkoittaa sitä, että kannattaa lukea päivitystahtiaan kiristänyttä Mitvitiä! Salaliittoteorioita ei kannata ruveta pohtimaan, lonkerot siinä vain hajoavat.

Päämaja, koodi 5.

 
At 17:20, Anonymous Anonyymi said...

Sore losers.

 
At 18:04, Anonymous Anonyymi said...

Huvittavaa itkemistä kauniista kuvasta vaikka horisontti olisikin vinossa. Jos olisi ollut parempi kuva niin se olisi voittanut, ei ollut - ei voittanut ja sillä selvä. Ostakoon mopon vain ja nappaa vielä tulevanakin vuonna samalla kameralla voiton. Sore losers todellakin.

 
At 18:23, Anonymous Anonyymi said...

Pojat on ostaneet järkkäreitä, mutta lahjat jäi kotiin ja nyt joku lukiolainen nöyryyttää niitä voittamalla Vuoden luontokuvan. Buahhaahh..

 
At 18:50, Anonymous Anonyymi said...

Ee'en oole katkera, mu'utta kuiteenkiin!

 
At 21:41, Anonymous Anonyymi said...

ei splatter mitä touhua :---D

boikotti :_--D

 
At 16:03, Anonymous Anonyymi said...

Haha, naurettavaa itkemistä! Kilpailun tarkotus oli vuoden luontokuva ja sen ottamiseen _EI_ tarvita miljoonien eurojen kameroita. Don't hate the player if u can't play the game. Over and out.

 
At 16:25, Anonymous Anonyymi said...

On tämä Suomi ihana maa. Joku on itseäsi parempi niin heti mennään valittamaan kaikesta ja syytetään kaikkea muuta paitsi omia taitoja.

prkl eikö koskaan voisi olla ns. hyvä häviäjä ja jopa onnitella voittajaa?

 
At 09:36, Anonymous Anonyymi said...

Eihän tuossa ole kyse mistään muusta kuin siitä perisuomalaisesta synnistä - kateudesta.

 
At 13:30, Anonymous Anonyymi said...

Pojat on vaan niin saatanan kateellisia kun eivät osaa kuvata millä tahansa välineistöllä. Niiden pitäis vaan opetella käyttämään mitä tahansa välinettä ja ottaa sillä hyvä ja yksinkertainen kuva.

 

Lähetä kommentti

<< Home