keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2005

Jeesus kutsui paavia saatanaksi

Kohu paavien menneisyyden ympärillä jatkuu. Kuulutuksen koulutusohjelman saamien tietojen mukaan uusi paavi Benedictus XVI ei ole ainoa, jonka taustoista löytyy jäsenyys arveluttavassa nuorisojärjestössä. Ensimmäinen paavi Pietari kuului nuoruudessaan Lähi-Idässä vaikuttaneeseen järjestäytyneeseen irtolaisjoukkoon, jolla oli jatkuvaa kahnausta viranomaisten kanssa.

Pietarilla oli usein myös vakavia erimielisyyksiä joukkion johtajan Jeesuksen kanssa. Markuksen evankeliumiin (8:31-33) kirjatun silminnäkijälausunnon mukaan:

Sitten Jeesus alkoi selittää opetuslapsille, että Ihmisen Pojan täytyi kärsiä paljon. Kansan vanhimmat, ylipapit ja lainopettajat hylkäävät hänet, ja hänet surmataan, mutta kolmen päivän kuluttua hän nousee kuolleista.

Hän puhui tästä aivan avoimesti. Silloin Pietari veti hänet erilleen ja alkoi nuhdella häntä.

Mutta hän kääntyi, katsoi opetuslapsiin ja sanoi ankarasti Pietarille: "Väisty tieltäni, Saatana! Sinun ajatuksesi eivät ole Jumalasta, vaan ihmisestä!"

Kuuluttamon tavoittaman nimettömänä pysyttelevän turkulaisen freelance-piispan mielestä osa Jeesuksen kiivastumisesta menee stressin piikkiin.

"Siinä oli kaiken maailman pääsiäiskiireet menossa ja Jeesuksella oli paljon asioita hoidettavana ennen kavalluksia ja ristiinnaulitsemisia. Samaten viimeisen ehtoollisen plaseeraus aiheutti todennäköisesti päänvaivaa. Sellaisessa tilanteessa tulee helposti ylireagoitua", nimettömänä pysyttelevä freelance-piispa sanoo.

Eräät silminnäkijälausunnot kertovat Pietarin myös riehuneen teräaseen kanssa ja puukottaneen erästä Rooman valtakunnan sotilashenkilöä korvaan. Häntä ei kuitenkaan tuomittu tästä tapauksesta.

7 Comments:

At 13:09, Blogger Kaura said...

Minulla oli tapana aina kysyä itseltäni kiperissä tilanteissa, mitä Jeesus tekisi. Nyt kallonkutistajani, ehdonalaisvalvojani, äitini ja muutaman muun toiveesta olen lakannut tekemästä niin. Kuulemma pöytien kaataminen, spontaanit ja elähdyttävät puheet, Saatanaksi nimittely tai aasilla ratsastus ("kavioeläimen luvaton haltuunotto") eivät ole oikein suotavia juttuja, pari esimerkkiä mainitakseni.

 
At 23:10, Blogger Sun äitis said...

Jakoivat sitten ne Kuukkelit. Koleille ei käynyt kovin hyvin. Kysyisinkin nyt, koska ja missä olisi tarkoitus julkistaa Kuuluttaja-palkinnot? Voisi sellaiset hipat olla kivat, joissa kuuluisi itsekin hiukka niinku sisäpiiriin.

 
At 01:12, Blogger ainailona said...

Sorgen äitee, en ole ollut Blogistanissa tänään ennen tätä ollenkaan ja nyt jäi pitämättä Turisin kommmenttiosastolla ehdottamasi varjohengailunaukkukommenttiskabat gaalan aikoihin. Joku toinen kerta sitten (tuleehan näitä gaaloja). Täällä Luukuttajallahan me aina kuitenkin kohdataan. Muuten on melko koleaa takanreunalla juu itse kullakin.

 
At 08:40, Blogger Sun äitis said...

Ainailona, minäpä tapasin Turistin ihan oikeesti. (ja Minyan ja PAn ja Sediksen ja muita silleen etäältä).

 
At 10:29, Blogger Kuuluttaja said...

Mä voisin nimetä muutaman ehdokkaan juryyn, niin ne pääsisivät sitten itse valitsemaan itsensä, ettei tarvitsisi viattomia sivullisia syyttää valinnoista.

Ja sitten se jury voisi ottaa myös vastuulleen gaalan järjestämisen.

 
At 11:01, Anonymous Anonyymi said...

No mut hei, se magafonigaala! Mä oon ehdolla! Mä oon potentiaalinen voittajaehdokas! Mä voin kuulua raatiin ja hövelisti valita itse itseni voittajaksi.

Kuulis, sun blogi haamupäivittyy liian usein:/

 
At 11:02, Anonymous Anonyymi said...

Öö siis megafonia toki tarkoitin. Megafonigaala. Nakkini pahoittelevat typograafista erhettään.

 

Lähetä kommentti

<< Home