keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2005

Benedictus

Roomassa valittiin uusi paavi. Viimeisellä äänestyskierroksella voittajaksi nousi inkvisition johtaja, hymyilevä kardinaali Joseph Ratzinger. Eilinen oli suuri päivä meille inkvisition ystäville. Tosin vähän tässä huolestuttaa, että valitaanko nyt inkvisiittoriksi joku naispappien ystävä. Mitä jos se on Ilkka Kantola? Tai Ilkka Kanerva?

Moni on ilmaissut huolestuksensa siitä, että paaviksi valittiin konservatiivinen abortin, ehkäisyn, naispappeuden ja homoseksuaalisuuden vastustaja. Parempi olisi ollut, jos paaviksi olisi päätynyt joku liberaali abortin, ehkäisyn, naispappeuden ja homoseksuaalisuuden vastustaja.

Tällaiset teologiset pikkudetaljit ovat kuitenkin sivujuonteita siinä pitkässä marssissa, jossa katolinen kirkko on johdattamassa meitä 1900-luvulle.

Sitä paitsi kaikkein parasta uudessa paavissa on hänen ikänsä. Äijähän on vain muutaman vuoden edellistä nuorempi. Ei mene kauaakaan, kun saadaan taas juhlia paavin hautajaisia ja muita salajuonia. Ja kun paaveja aletaan valitsemaan hieman entistä useammin, saadaan se savumerkkiviestintäkin pelaamaan kunnolla, kun sama kardinaali pystyy hoitamaan homman kerrasta toiseen, eikä tarvitse ihmetellä, josko taito olisi itsestään siirtynyt isältä pojalle ja josko sellainen poika jostain löytyisi.

Ratzenbergerin valintaa on tervehditty maailmalla ilon ja riemun tuntein. Sieltä täältä on kuitenkin kuulunut soraääniä. Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa olisi toivottu, että uudeksi paaviksi olisi valittu joku latinalaisamerikkalaisafrikkalainen kardinaali. Israelissa petyttiin siihen, ettei uusikaan paavi ole juutalainen ja Iranissa ja Yhdysvalloissa ollaan hieman hämmennyksissä, koska uuden paavin kantaa kuolemantuomioon ei ole kirkossa kuulutettu.

Presidentti Bushia on lisäksi hieman jännittänyt, kuinka niinkin vaikean nimen kuin Benedictus XVI lausuminen onnistuu. Onneksi englanniksi nimi lausutaan yksinkertaisemmassa muodossa Benedict. Parasta olisi kuitenkin ollut, jos uusi paavi olisi ollut vaikka Bim tai Ding ilman järjestysnumeroa. Valkoista taloa lähellä olevat lähteet kertovat kuitenkin, että Bush aikoo käyttää uudesta paavista nimitystä The New Pope siihen asti, kunnes pääsee tekemään tämän kanssa sinunkaupat ja voi käyttää tuttavallista nimeä Ben.

Mutta olenko minä ainoa, jonka mielestä Benedictus kuulostaa yskänlääkkeeltä?

7 Comments:

At 10:19, Anonymous Anonyymi said...

Ei se mitään yskänlääkettä ole vaan likööriä.

 
At 10:28, Blogger Kuuluttaja said...

Mitä sinä sitten käytät yskänlääkkeenä?

 
At 10:32, Anonymous Anonyymi said...

Minä taas luulen, että kyseessä on Benedictus Johnson, ja kohta taas Vatikaanissa kuohuu, kun uusi paavi kärähtää dopingista. Ennustan, että syntyvässä imagomyllerryksessä paavista luovutaan ja Pietarin istuimelle aletaan valita paavo. Siinä meille kätevä sauma päästä vihdoinkin eroon Lipposesta.

 
At 11:26, Blogger Kaura said...

Kuuluttaja on taas oikeassa, benediktiiniläislikööri on mainiota yskänlääkettä. Kun sitä ottaa riittävän monta kertaa toisellekin jalalle, yskän poteminen on huomattavasti miellyttävämpää.

Benedictus tarkoittaa muistaakseni Jumalan siunaamaa. Kirotkaa munt jos olen väärässä.

 
At 18:46, Blogger Ohari said...

Päivää kommenttilootaan! Olenkohan nyt oikeassa paikassa, kun tuolla Muistijäljissä oli viitta tänne? Katsos vaan! Ilmaista yskänlääkettä! Ilmiselvästi (eiku) tämä on oikea paikka. *KÖH*

 
At 08:09, Blogger Kuuluttaja said...

Kyllä nyt lähtee yshkät [hik!] ja kaikki muukin

 
At 04:50, Blogger Minna Wilhelmiina said...

Varmaankin Benedictus-yskänlääkkeen jälkeen paavi nauttii lounaaksi itsetehtyä herkkua Eggs Benedict. Tietenkin perinteisen Bloody Maryn kanssa.

Kippish!

 

Lähetä kommentti

<< Home