tiistaina, maaliskuuta 01, 2005

Tanja Karpelan esto-ohjelma

Sellaisina päivinä, joina en kirjoita tänne, vilpillisin aikein liikkeellä olevat lukijat valtaavat blogini. Heidän tarkoitusperiään voin vain arvella, mutta yhteistä heille on, että he kaikki tulevat tänne Googlesta, jonkin käsittämättömän hakusanan perusteella. Itse asiassa, jos joku haluaisi siivota internetin sen sisältämästä saastasta, hänen kannattaisi aloittaa Googlesta.

Sen sijaan, että olisin kirjoittanut blogiini jälleen yhden huikaisevan egosentrisen postauksen (johon olisin liittänyt kuvan keksimästäni uudesta drinkistä Tonic & Ginistä), viihdytin itseäni tutkimalla blogini lokitietoja, millaisilla hakusanoilla tämänpäivän pervoottilukijani olivatkaan saapuneet.

nuoriso-ohjaaja koulutusohjelma, luontokuva, katsojaluvut salatut elämät, jari sarasvuo, geir rönning, jari sarasvuo, jari sarasvuo, sarasvuo, sitomisleikit, sarasvuo, diili sarasvuo, nainen jäi raitiovaunun alle, helmenkalastajan oikea nimi, uimahallin siivoaminen, vuoden luontokuva, tanja karpelan esto-ohjelma...


Säpsähdin hereille. Tarkoittiko hakusanayhdistelmä tanja karpelan esto-ohjelma sitä, että joku oli kiinnostunut opetusministerin kampanjoimasta sensurointiohjelmasta vai etsikö joku tietoa ohjelmasta, jolla Tanja Karpelan toiminta voidaan estää. Oliko blogini kenties joutumassa poliittisen kybersalamurhan välikappaleeksi?

Sanamuodosta ei pystynyt päättelemään, kummalla asialla kysyjä oli, mutta koska uskon aina ihmisistä hyvää, kunnes toisin todistetaan, päättelin, että tiedonetsijä suunnitteli Tanja Karpelan vaientamista. Kenties lopullisesti.

Hieroin älynystyröitäni. Päällepäin viattomantuntuisen hakusanayhdistelmän takana saattoivat olla mittaamattoman älykkäät rikolliset aivot, jotka pyrkivät päästä yhteyteen ehkä vieläkin mittaamattomamman älykkäiden rikollisten aivojen kanssa, jotka jossain kehittelivät menetelmää, jonka avulla Tanja Karpela kytkettäisiin irti tietoyhteiskunnasta tämän sitä tietämättä.

Hieroin älynystyröitäni yhä kiivaammin. Kenties nämä vieläkin mittaamattomamman älykkäät rikolliset aivot parhaillaan päivystivät koneensa äärellä odottaen mittaamattoman älykkäiden rikollisten aivojen ilmoittautumista rikoskumppaneiksi. Yhdessä ne pystyisivät muodostamaan lähes käsittämättömän mittaamattoman älykkään rikollisaivotrustin, jonka seuraamukset internetille sellaisena kuin me sen tunnemme, saattaisivat olla kohtalokkaat.

Minun piti toimia nopeasti, mutta miten?

Tutkin lokitiedostoja. Tanja Karpelan esto-ohjelman etsijä näytti tulevan Turusta. Kävin mielessäni läpi kaikki tietämäni merkittävät kansainväliset seurapiiririkolliset, mutta mieleeni ei tullut ketään, joka asuisi Turussa. Itse asiassa mieleeni ei tullut yhtään ainoata ihmistä, joka asuisi Turussa. Oliko kaiken takana edes ihminen? Oliko jossain keksitty mittaamattoman älykäs rikollinen tietokoneohjelma, joka oli rikollisin keinoin sijoitettu jollekin turkulaiselle kotitietokoneelle haravoimaan internetiä tavoitteena löytää kaikkien aikojen mittaamattomimman älykkäät rikollisaivot. Ja kuka oli pystynyt tämän kaiken tekemään, jolleivat nuo kaikkien aikojen mittaamattomimman älykkäät rikollisaivot itse.

Kaikki olisi niin paljon helpompaa, jos olisi itsekin rikollinen.


[EDIT klo 21:14] Muistatteko muuten sen takavuosien missin Tanja Vienosen. Mitähän sillekin on tapahtunut. On varmaan lihonut muodottomaksi ja keikkailee jonkun Dannyn kanssa ellei ole jo dokannut itseään hengiltä.

[EDIT klo 21:15] Tutkin lokitiedostot uudelleen. Hakusanayhdistelmä olikin tanja karpela esto-ohjelma. Kivi putosi sydämeltäni.

[EDIT klo 21:16] Oletteko muuten huomanneet, että paikka paikoin lumi on pakkautunut niin korkeiksi kinoksiksi, että Lapinlahden sairaalaa ympäröivän aidan yli voi loikata kevyesti.

7 Comments:

At 21:44, Blogger Kaura said...

Minä kehittelin mielessäni jo riipaisevaa spykoanalyyttista kuvaelmaa, jossa pääosia esittävät Tanja Karpulan estot ja sivuroolissa näemme hänen tukahdutetut viettinsä. Siinäpä vasta olisi *ohjelma* vaikkapa kengänkoronsyrjänviilaajien raittiusjärjestön illanviettoon.

 
At 21:48, Blogger Kuuluttaja said...

Kummat voittaa?

 
At 22:05, Blogger Vt said...

Minä en osaa vastata yhteenkään tässä postauksessa esitettyyn kysymykseen, mutta... Ei, hetkinen, eihän tässä edes esitetty kysymyksiä - tai jos esitettiin, niihin myös vastattiin.

Ei tässä sitten muuta.

Terveisin Vt Turusta

 
At 08:32, Blogger Jari Sedergren said...

Ei se aidan yli meno, mutta alastulo.

 
At 21:42, Blogger Sun äitis said...

Eniten nauratti siinä kohdassa, kun haluat aina uskoa ihmisestä hyvää!

 
At 21:44, Blogger Sun äitis said...

Tottahan se on, en minä sille nauranut. Vaan sille siis, mikä mielstäsi oli se hyvä vaihtoehto. Mainio kuljetus.

 
At 11:37, Blogger Kuuluttaja said...

Äiti hyvä, itsehän olet poikasi kasvattanut.

 

Lähetä kommentti

<< Home