maanantaina, helmikuuta 21, 2005

Geir Rönning

Kun tänä aamuna kuorsasin television ääressä kuola valuen, havahduin siihen että Suomen Geir Rönning voitti Tampereella käydyt Eurovision laulukilpailujen karsinnat. Pakaduttavan onnen tunteen siivittämänä koin oudon aavistuksen: seksistä voi pidättäytyä ennen avioliiton solmimista ja lasten hankintaa.

Avasin Helsingin Sanomat hakiakseni vahvistusta ajatuksilleni. Aivan oikein. Sivulla A5 lähes kymmenen lapsen äidit Sari Savela ja Leena Metsämäki pukevat sanoiksi sen minkä jo tiesinkin. Seksillä voi olla tuhoisia seurauksia ilman aikuisten ohjeita ja neuvoja ja se kannattaa aloittaa vasta kun lapset on hankittu ja asunto maksettu.

Vaivuin syvään itsetutkiskeluun. Mieleni ei ollut lainkaan masentunut. Tunsin syvää sisäistä varmuutta. Toistelin mielessäni kahta sanaa. Geir Rönning. Geir Rönning. Geir Rönning...

Oman seksielämäni aloitin jo 45-vuotiaana, kun hoitajani vaippojani vaihtaessaan unohti kiristää pakkopaitani ja sain vasemman käteni vapaaksi. En koskaan unohda tuon viikonlopun vaikutusta elämääni. Myöhemmin olen kiittänyt onneani siitä, että hoitajani sattui vahingossa huoneeseeni, ennen kuin ehdin tuhota aivoni seksillä lopullisesti.

Seuraavina vuosikymmeninä harrastin seksiä estoitta useilla eri paikkakunnilla. Valitettavasti kateellisten ihmisten puheet johtivat pikkuhiljaa siihen, etten ollut enää tervetullut hotelleihin edes salanimellä ja tuntemattomaksi pukeutuneena.

Koska kuitenkin seksikumppanini pääsivät lähes poikkeuksetta läpi aina seuraavissa eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa, levisi maineeni pikkuhiljaa oikeissa piireissä. Pian minun ei tarvinnut matkustella. Seksikumppanit tulivat luokseni. Elämä hymyili.

Kaikki se raha ja vaikutusvalta (ystävistä puhumattakaan), jonka onnistuin itselleni seksin avulla kiristämään on kuitenkin menettänyt merkityksensä. Olen vihdoin oppinut, että pelkkä estoton ja vapautunut seksi ei tee ketään onnelliseksi. Elämässä on oltava muitakin tavoitteita ja päämääriä kuin saada valtioneuvoston auto ja kuljettaja omaan käyttöönsä aina kun tarvitsee.

Geir, olen päättänyt pidättäytyä seksistä, kunnes tuot kultaa kotiin Kiovasta.

2 Comments:

At 12:24, Blogger Kaura said...

Seksi on yliarvostettua. Itse olen aina luottanut muumimukiin ja Hannu Taanilan sävelradioon (joka tulee just nyt! jee!).

 
At 12:26, Blogger Kuuluttaja said...

Kaura kulta, olen niin iloinen puolestasi.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home