perjantaina, helmikuuta 18, 2005

Piippalakit vaan väpättää

Tiesittekö, että Suomessakin on piispoja? Minä ainakin luulin tähän saakka, että näitä hauskoja pannumyssyä muistuttavissa päähineissä hiippailevia ukkeleita liikkuu vain kansansaduissa ja Vatikaanissa. Mutta että meilläkin.

Turussa piispoja on jopa kaksin kappalein. On arkkipiispa ja pettäjäpiispa. Muut piispat sen sijaan taitavat olla ihan vaan [Ihan Vaan - siinäpä muuten olisi oiva nimi blogille] peruspiispoja.

Tässä olisi nyt kunnon brändäyksellä sijaa. Peruspiispasta saadaan heti paljon mielenkiintoisempi hahmo, kun siihen liitetään joku sopiva etuliite. Meillä Suomessahan tämä brändäys on ihan huippuluokkaa. Nokiakin keksi kehittää matkapuhelimesta simpukkapuhelimen ensimmäisenä maailmassa. Tai toisena... Tai kolmantena... Tai no keksi kumminkin. Sitä paitsi niitä simpukkapuhelimiahan oli jo yhdeksänkymmentäluvulla, mutta silloin ne olivat läppäpuhelimia. Ja onhan se kommunikaattori itse asiassa simpukkamalli, jättiläissimpukka. Mutta unohdetaan nyt ne puhelimet, koska piti kirjoittaa vakavasta asiasta.

Sinne Turkuunhan voitaisiin näitä piispanvirkoja perustaa vähän reilummin, niin olisi sitten mistä valita aina kun tarvittaisiin. Eikös niillä piispoilla ole muuten sellaiset käppyräsauvatkin. Eikö olisi aika hienoa, jos kesäisin Turun linnassa olisi aina tasatunnein maksullinen piispakamppailunäytös, jossa piispat mättäisivät toisiaan niillä sauvoilla niin että piippalakit vaan väpättäisivät.

Ja hei, onkos Suomessa paavia. Minä en ole kyllä kuullut, mutta jos joku tietää paremmin niin korjatkoon. Suomeen pitäisi joka tapauksessa saada paavi. Tai miksei kerralla vähän useampi. Olisihan se hienoa, kun Berlusconi tulisi käymään ja alkaisi taas elvistellä sillä paavillaan niin Vanhanen sanoisi että meilläpä niitä on kaksi, tai miksei kolme. Tai jos ylennettäisiin kerralla kaikki piispat paaveiksi. Sitten ei kyllä olisi piispoja, mutta osa peruspapeista voitaisiin ylentää piispoiksi niin olisi sekin homma hoidettu. Ainakin se nykyisen pettäjäpiispan kanssa puuhastellut pappi kannattaisi hetimiten nostaa piispaksi, jotta joku hoitaisi jatkossakin sitä pettäjäpiispan virkaa. Jos nimittäin tästä nykyisestä pettäjäpiispasta tehtäisiin pettäjäpaavi.

Siellä Turun linnassa voisi olla aina parillisina tunteina piispojen kamppailunäytös ja parittomina tunteina paavit mättäisivät toisiaan niillä sauvoilla niin että piippalakit vain väpättäisivät.

Ajatelkaas mitä tämä merkitsisi matkailulle ja muulle liiketoiminnalle. Ulkomaiset uutiskanavat päivystäisivät Turussa jatkuvasti, kun aina olisi joku paavi kuolemansairaana ja jonkun toisen valinta menossa. Siitä Rettigin palatsistahan saataisiin jollekin paaville ihan kelpo toimitilat ja Åbo Akademi voitaisiin muuttaa vaikka kokonaan paavilaksi. Siellä vaan [Siellä Vaan - siinäpä oiva nimi blogille] latinankieli sekoittuisi iloisesti turun murteeseen.

(Ihan pienenä vinkkinä tässä välissä sanon, että jos teillä on jonkin verran irtonaista rahaa, niin kannattaisi sijoittaa turkulaisiin asuntoihin. Niiden arvo kyllä nousee, varsinkin jos ikkunasta on näkymä paavin palatsiin ja miksei olisi.)

Turistit parveilisivat kameroineen joka puolella Turkua, ja joka kadun kulmassa olisi matkamuistomyymälä, jossa myytäisiin pannulakkeja ja käppyräsauvoja.

Turun tuomiokirkkoa laajennettaisiin kerralla niin että se olisi suurempi kuin Pietarinkirkko. Nykyinen tuomiokirkko voitaisiin jättää siihen kupeeseen ikään kuin pikkuiseksi kappeliksi. Uuden tuomiokirkon kryptasta tehtäisiin monitoimikrypta, jossa voitaisiin harrastaa monenlaista liikuntaa kuten sählyä, ampumahiihtoa ja mäkihyppyä. Talvisin paavit ja piispat voisivat treenata sauvakamppailunäytöksiään siellä.

Eniten katsojia vetäisi kuitenkin paavien ja piispojen välinen jalkapallo-ottelu, paavien ja turkulaisten rokkarien välinen jalkapallo-ottelu sekä paavien ja katolisen kirkon paavin välinen jalkapallo-ottelu.

Ja ajatelkaas joulurauhan julistusta. Paaveja riittäisi joka kanavalle ja osa jäisi ylikin. He veisaisivat taustalla kuorossaan latinankielisiä joululauluja.

Paavien joululevy rikkoisi kerta toisensa jälkeen myyntiennätykset kaikkialla maailmassa.

Uuden tuomiokirkon torni nousisi ennennäkemättömiin korkeuksiin. Huipulla paistaisi aina aurinko, koska pilvipeite olisi pari kilometriä alempana. Kaikki teleoperaattorit haluaisivat kilvan vuokrata sieltä tilaa tukiasemilleen. Aina keväisin käytäisiin keskustelua Turun Sanomien yleisönosastolla siitä, että taas kurkiaura on törmännyt kirkon torniin, mutta paavit kuittaisivat tämän hymistelyllä.

Pian tämä Turun uusi kukoistuskausi alkaisi kuitenkin hiipua, koska muutkin maat seuraisivat sen esimerkkiä ja perustaisivat paavin virkoja niin, että kohta joka maassa olisi erityinen paavivirasto ja paaviministeriö valvomassa paaviutta.

Mutta siihen mennessä Nokia olisi jo kehittänyt uuden puhelinmallin.

8 Comments:

At 12:09, Blogger Kaura said...

Kuuluttaja teki sen taas. Vasta kun pääsin itkemästä, että meide ei bonjaa fudista, täällä puhutaan paavijalkapallosta! Unohtakaa kaikki mitä toisaalla sanoin. UUUuuUHhhhhHH.

Oma paavillis-rockillinen suosikkini menee: "Excuse-me while I kiss the earth".

 
At 14:14, Blogger PA said...

Simpukka on ilmeisesti aika helmi juttu [ei sillä, että läppäkään mikään vitsi olisi].

Minä kutsuisin läppäpuhelimeksi sellaista, jossa läppä suojaa näppäimiä ja näyttö on rungossa. Simpukassa näppäimet ja näyttö ovat laitteen sisäpuolella, eri palikoissa.

Minulla on läppälaitteen jälkeen nykyään patukkapuhelin.

 
At 14:17, Blogger Kuuluttaja said...

Minulla puhelin on muovipussissa, mutta täällä vessassa kaikuu kyllä aika ikävästi.

 
At 14:23, Blogger Vt said...

Joskus sitä vain huomaa lukevansa tekstiä, jossa kaikki palaset ikään kuin loksahtavat paikoilleen.

Niin kuin nyt esimerkiksi ihan tuossa äskettäin, kun luin... No, ei muisti enää mieleen. Mutta kyllä sellaisia kirjoituksia on.

 
At 14:26, Blogger Kuuluttaja said...

Joo, mäkin luin sitä eilen illalla.

 
At 15:12, Blogger Marimba said...

Suomen joulu- ja kulttuuri(pat.pend.)kaupunki profiloituu paavinistuimen paikkana!

Rok-uskottava Turun paavikuntahan julistaaa tietysti: "Me olemme vanhempia kuin Jeesus ja kuulemme huonommin kuin Pete Townsend!"

 
At 16:05, Blogger -X-J said...

Paavi Turkuun, se on hyvä!
Yhteiskunnan kokonaisedun kannalta saattaa tuossa vaiheessa olla loogista, että turkulaisilta poistetaan pallit, koska Paavinkin ovat turhat ja käyttökiellossa. Tilalle vaikka Nokia 3510i kännykät. i=impotent

Ja piispoille dementiasauvat sekä julkiset blogipäiväkirjat henkilökohtaisten asioiden hoitoon.

Paavi, PPAAAAVVVI; paavi...

 
At 16:57, Blogger Vt said...

Johan w:n kommentti on muuten osuva, mutta mihinpä meitä tuon poisto-operaation jälkeen potkittaisiin?

Terv. nim. Hämmentynyt turkulainen

 

Lähetä kommentti

<< Home