maanantaina, helmikuuta 21, 2005

Hiihtoliitto raottaa hämäräperäisyyden verhoa askel kerrallaan

OBERSTDORF. Suomen hiihtojoukkueen huima menestys Oberstdorfin MM-hiihdoissa on kohahduttanut koko hiihtävää maailmaa. Tänään hiihtoliiton ylipäävalmentaja Veijo Hylje paljasti, että menestyksen takana on urheilulääketieteellinen läpimurto.

"Päätimme hylätä alppimajan sekä teknisesti että moraalisesti vanhentuneena menetelmänä ja kehitimme tilalle paljon paremmat systeemit", Hylje kertoo.

Yhteistyössä Urho Kekkosen urheiluopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa kehiteltyä innovaatiota Hylje kutsuu spadduringiksi.

"Näin on. Huomasimme, että runsas tupakointi vähentää verenkierrossa olevan hapen määrää ja näin vaikuttaa samoin kuin alppimaja. Ero on kuitenkin siinä, että kartonki kulkee kätevästi kassissa mukana, kun alppimaja taas ei", Hylje paljastaa.

Muiden maiden joukkueet ovat valmistautuneet MM-kisoihin korkean paikan leireillä, mutta suomalaiset matkasivat Tallinnaan. Hylkeen mukaan joukkue pysytteli hotellilla koko leirin ajan.

"Ei ollut mitään tarvetta lähteä ladulle itseään rääkkäämään. Veriarvot ovat nousseet silmissä kaikilla hiihtäjillämme" Hylje kertoo.

Kisapaikalla Suomen joukkueen erottaa jo kaukaa tyynessä ilmassa leijuvan savupilven vuoksi. Hylkeen mukaan parast tulos saavutetaan, kun savuttelu lopetetaan 15 minuuttia ennen starttia.

Hylje vakuuttaa, että Suomen joukkueen tavoite, 12 mitalia ei ole ylimitoitettu.

"Olemme itse asiassa nostaneet tavoitettamme. Kahdentoista mitalin sijasta tavoittelemme nyt viittätoista sisupuukkoa. Sisupuukko on paljon arvokkaampi kuin mitali, koska niitä jaetaan vain suomalaisille", Hylje sanoo.

2 Comments:

At 11:38, Anonymous Anonyymi said...

Jeeeee, sä oot nero!

 
At 11:39, Blogger Kuuluttaja said...

Jeeeee!

 

Lähetä kommentti

<< Home