sunnuntaina, helmikuuta 26, 2006

Me ollaan sankareita kaikki

Kuulutuksen koulutusohjelma - Tornio.

Tekaistut urheilutapahtumat Tornion olympialaisista ovat osoittautumassa suuren luokan mediahuijaukseksi, jolle vain amerikkalaisten kuulentolavastus vetää vertojaan. (Tai no olihan se Sellistin äidin kuolemakin aika vakuuttava juttu, mutta ei ihan samassa mittakaavassa). Syyttävä sormeni osoittaa kohti Yleisradiota, joka on lavastanut kisat Pasilan studioonsa.

Suurten vaikeuksien jälkeen olen nimittäin päässyt ensimmäisenä länsimaisena kansalaisjournalistina tänne Tornioon. En meinannut saada silmiäni auki järkytykseltä, kun tänä aamuna heräsin Tornion rautatieaseman penkiltä. Ei ole vuoria, kisakylää tai turisteja, ei makkaraa eikä nahkahousuisia alppitorven tupruttelijoita. Ei ole mitään muuta kuin naapurimaa Ruotsi ja sielläkin kaupat kiinni.

Samassa juonessa Yleisradion kanssa ovat viranomaiset sekä etenkin VR, joka sinnikkäästi on yrittänyt estää totuutta paljastumasta. Matkalla tänne minut poistettiin viikon aikana neljästi junasta, vaikka kansalaisjournalistina minulla pitäisi olla ilmainen matkustusoikeus kaikissa liikennevälineissä makuupaikasta puhumattakaan. Lisäksi Kemin poliisi kiduttaa ihmisiä putkassa.

Suunnatonta pettymystäni lievittää ainoastaan se, että tänä iltana Suomi voittaa Ruotsin ihan väkisin siinä curling-finaalissa. Torilla tavataan!

Täältä tähän ja takaisin Pasilaan!

10 Comments:

At 20:02, Blogger Sun äitis said...

Iiks, ihanaa, olet palannut! Muuten oliski ollut aika ankea ilta.

 
At 21:47, Anonymous Anonyymi said...

Lukihörän iloja

"Kuuluisuuksien koulutusohjelma"

 
At 22:07, Blogger Ohari said...

Kuuluttaja armain, voisit jo tulla takaisin Torniosta (tai vaihtoehtoisesti päivittää sieltä); ei kukaan enää muista miten siinä Suomi-Ruotsi kurlauksessa lopulta kävi. Eikä vedonlyöjät nyt sentään veikkausvihjaajia lyö (vaikka ehkä haluaisivatkin), joten sen puolesta voit lakata piilottelemasta.

Fanit tässä blogissa sen sijaan alkavat käydä kärsimättömiksi! Liput liehuu ja ihmiset riehuu! QLIS! QLIS! QLIS!

 
At 13:31, Blogger Marimba said...

Yritä päästä kontaktiin alkuasukkaiden kanssa. Tarjoamalla Lasipalatsin logolla varustettuja kuulakärkikyniä saat luottamuksen puolellesi.

Saatat jopa tulla kutsutuksi jonkun matalaan kerrostaloasuntoon. Etsi sieltä merkkejä olympia-altistuksesta.

Ihmiset haluavat luottaa helsinkiläisiin, joita he pitävät esikuvinaan. Yritä luoda takavokaaleita korostamalla ja sibilantteja kiristämällä lämminhenkinen tunnelma ja vaikutelma itsestäsi arvokkaana mutta ymmärtäväisenä herrana. Niin se Elias-setäkin teki.

Pian ihmiset kertovat sinulle salaisuutensa ja saamme kuulla tästä pöyristyttävästä salaliitosta.

Sitä odotellessamme kuuntelemme takavuosien soittolistamusiikkia.

 
At 02:07, Blogger kervå said...

Kuulutajaaa... Kuuluttajaiaa... !!!

Pientä epätietoisuutta on Keravan WTF-centerissä jo havaittavissa. Jotkut kuulutukset ovat jo yli kuukauden myöhässä ja ihmiset haahuilevat eestaas, aivankuin elämillään ei olisi tarkoitusta lain.

 
At 23:55, Blogger Sun äitis said...

Tulkaa auttamaan. Autiolla saarella jo kohta kaksi kuukautta. Ilman Kuulista.

 
At 15:56, Blogger Sun äitis said...

Edelleen ilman!

Hyvää vappua kuitenskiin!

 
At 14:35, Blogger kervå said...

"Päivitetty n. 75 päivää sitten. "

Voiko Pinserin lista olla oikeassa? Onko siitä jo niin kauan?

 
At 23:09, Blogger Sun äitis said...

Nonni, lopeta nukkuminen, sut on haastettu!

 
At 23:54, Blogger Ohari said...

Tulin vaan sanoon, että susta puhutaan sun selän takana sun äitilläs. Luulis alkavan taas bloggaamisen kiinnostaa! Niin!

 

Lähetä kommentti

<< Home